• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Stimaţi părinţi,
Dragi cercetași,

Prin semnarea adeziunii și a fișei de înscriere, permiteți copiilor dvs. să facă parte din Filiala „Scout Sfânta Tereza” – București a Organizației Naționale Cercetașii României (ONCR) și membra a Asociației Scout Catolici din România (ASCRO). Implicarea în activitățile Cercetașilor României, aduce pentru copii şi pentru părinţi o serie de beneficii şi responsabilităţi, care decurg atât din strategia naţională a organizaţiilor din care facem parte cât şi din obiectivele pe care Filiala şi le propune.

Ca membru ONCR şi ASCRO, Filiala „Scout Sfânta Tereza” – Bucureşti trebuie să achite o taxă lunară pentru fiecare cercetaş în parte, iar valoarea acesteia este reflectată în cotizaţia pe care cercetaşii din filiala noastră o plătesc. Neplata taxei către organizaţiile naţionale atrage după sine suspendarea şi ulterior desfiinţarea filialei. De aceea, pentru a plăti toate aceste taxe şi pentru a putea desfăşura o activitate decentă în cadrul centrului nostru local, Consiliul Centrului Local „Scout Sfânta Tereza” – Bucureşti a decis, împreună cu membrii Adunării Generale a Filialei, să stabilească valoarea cotizaţiei anuale la suma de 100 de leipentru fiecare membru .

Conform Hotărârii Adunării Generale din data de 11.04.2015, s-a dispus ca:
- taxa de înscriere pentru membrii aspiranți pentru anul cercetășesc 2015-2016 să fie în valoare de 25 Ron,
- atât membrii înscriși ai Centrului Local cât și membrii aspiranți să plătească 50% din valoarea cotizației anuale la data înscrierii in anul cercetasesc 2015-2016, urmând ca până la finalul anului în curs (31 decembrie) să se plătească suma întreaga.

Pentru familiile cu mai mulţi membrii înscrişi la filiala noastră, oferim următoarele facilităţi:
- primul membru plăteşte cotizaţia întreagă (100 de lei);
- al doilea membru plăteşte 50% din valoarea cotizaţiei (50 de lei);
- de la al treilea membru in continuare se plăteşte 25% din valoarea cotizaţiei (25 de lei);

Diferenţele necesare pentru achitarea taxelor către organizaţiile naţionale vor fi acoperite din resursele Filialei „Scout Sfânta Tereza” – Bucureşti. De asemenea, din cotizaţiile cumulate, filiala va asigura necesarul de materialele pentru buna desfăşurare a activităţilor întreprinse pe perioada anului cercetăşesc. Cotizaţia nu include cămaşa, eşarfa, însemnele naţionale, locale şi extraordinare.

Anul cercetăşesc începe la data de 24 septembrie şi se încheie în jurul datei de 15 august prin Campul Jubiliar din acest an. Pe durata verii, întâlnirile regulate se suspendă, iar cercetaşii pot participa opţional la Jamboree sau alte reuniuni cercetăşeşti naţionale şi internaţionale. Deoarece presupun un efort financiar care nu poate fi acoperit din cotizaţia lunară, participarea la campurile de unitate precum şi la Jamboree şi celelalte reuniuni cercetăşeşti se plătesc separat.

Prin cercetăşie, aducem în viaţa copiilor şi tinerilor începând de la varsta de 5 ani alternativa educaţiei non-formale, printr-o metodă educativă cu o vechime de peste 100 de ani şi răspândită în întreaga lume. Asumându-şi Promisiunea şi Legea, cercetaşii îşi completează educaţia primită în familie şi în şcoală, dezvoltându-se din punct de vedere personal, social şi spiritual, alături de ceilalţi peste 31 de milioane de membri ai familiei Scout.

Perioada de inscriere pentru anul cercetasesc 2016-2017, va fi in data de 4, 11, 18 septembrie 2016, in functie de locurile disponibile.

24 Septembrie 2016 – Deschiderea Anului Cercetășesc

Necesare pentru înscriere:

- Cercetașii minori ai Centrului Local:Fisa de confirmare copii + 50 Ron jumătate din valoarea cotizației;
- Cercetașii majori ai Centrului Local: Fisa de confirmare adult+ 50 Ron jumătate din valoarea cotizației;
- Aspiranții minori: Adeziune copii, Fisa inscriere copiiFisa de examinare medicala + 25 Ron taxa inscriere + 50 Ron jumătate din valoarea cotizației;
- Aspiranții majori: Adeziune adultFisa inscriere adultFisa de examinare medicala adulti + 25 Ron taxa inscriere + 50 Ron jumătate din valoarea cotizației.

Irina Salca
Șef Filiala „Scout Sfânta Tereza” – Bucureşti.

Unitățile de Cercetași

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.net.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.