• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Jurnal de activitate: 30 Noiembrie 2013

Postat de admin decembrie - 2 - 2013 Comentarii oprite
lupisori

Lupișorii în timpul unui joc

Sâmbătă ne-am luat la revedere de la toamnă și am căutat să sărbătorim prin activitățile noastre ziua Sfântului Andrei.

Castorii și-au început întâlnirea cu o mică provocare: s-au gândit la ce vor să devină atunci când vor fi mai mari. Unii deja știau răspunsul și nu a durat prea mult timp. După aceea au desenat imaginea pe care o aveau în minte despre profesia pe care și-o doresc. Deasemenea, au mai desenat și obiecte care i-ar ajuta în meseria lor viitoare. În ultima parte a programului, castorii trebuiau să mimeze sau să dea indicii despre ceea ce vor să devină, iar ceilalți să ghicească la ce meserie fac referire.

Lupișorii au vorbit despre lucrurile pe care le cunoaşteau despre patronul ţării noastre, Sfântul Andrei. Cu această ocazie, au pus grâul la încolţit pentru a avea un an nou cât mai rodnic. Apoi au sărbătorit (în avans) ziua tuturor românilor, cântând împreună imnul României. Şi pentru că ne aflăm în postul Crăciunului, au trecut și pe la “spălătorie” şi au tras bileţele pentru Îngeraşul.

Exploratorii încearcă să facă o stea cu sfoara

Exploratorii încearcă să facă o stea cu sfoara

Temerarii au lucrat puțin pe dezvoltarea socială, pentru a învăța cum să vorbească cât mai fluent, logic și creativ, indiferent de situație. Fiecare s-a gândit la obiectul lor preferat, iar apoi au fost întrebați cum i-ar putea ajuta acesta într-o pădure, dacă s-ar pierde. A urmat un atelier ținut de liderul Tony despre corturi. S-a învățat cum pot fi achiziționate componente, unde poate fi amplasat și cum. S-a continuat cu jocul ”Îngerașul” și fiecare temerar a pus într-o cutie ce bilețel și obiect simbolic a adus. La final, fiecare și-a primit micul dar din partea îngerașului.

Exploratorii au lucrat la caracter, intelectual, afectivitate și spiritualitate. Prima activitate la care au fost provocați a fost să găsească un obiect care să îi reprezinte și despre ale cărui trăsături să vorbească în comparație cu propia persoană. A urmat un joc în care exploratorii au fost provocați să realizeze o stea cu ajutorul unei sfori, iar în amfiteatru s-a discutat despre activitățile care urmează în  luna decembrie. Mai multe detalii!

Duminică, de 1 Decembrie, o parte din temerari și exploratori au participat la parada militară de la Arcul de Triumf!

Galerie FOTO de la activități

Galerie FOTO de la parada de 1 Decembrie

cercetasi_parada (1)

Comments are closed.

Unitățile de Cercetași

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.net.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.