• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Jurnal de activitate : 15-16 octombrie 2016

Postat de Toma I. octombrie - 16 - 2016 Comentarii oprite

Sămbătă, 15 octombrie 2016, este o zi memorabilă pentru majoritatea cercetaşilor şi aspiranţilor de la Filiala Centrul Local Scout Sfânta Tereza a Pruncului Isus.

Unităţile de lupişori, temerari, exploratori şi voluntari au participat la Deschiderea Anului Cercetăşesc 2016-2017 la Muzeul Satului din Bucureşti. La comanda liderilor, s-a format o coloană lungă de circa 200 de persoane, în care cei mari I-au ajutat pe cei mici să parcurgă acest traseu cu metroul şi pe jos.

La ceremonia de deschidere au participat majoritatea centrelor locale din Bucureşti, iar în calitate de invitaţi au fost prezente unităţi din împrejurimi. Întâlnirea din acest an s-a desfăşurat după modul de organizare al cetăţilor dacice. Au fost rostite formulele de salut ale cercetaşilor şi cele specifice centrelor locale. Programul a continuat prin participarea patrulelor la întreceri pe grupe de vârstă. Aceste jocuri au vizat aspecte din pregătirea spirituală, socială şi fizică a cercetaşilor.

Lupişorii au avut 4 ateliere de antrenament. Sfătuitori au fost Akelas, Bagheeras, Baloos/Chillis/Kaas şi Hathis. Au învăţat cum să se joace în echipă, un joc de perspicacitate, au desluşit câteva ghicitori şi au învăţat cum poate fi împărţită greutatea unei poveri mari.

Temerarii au avut 4 ateliere mari pe la care trebuiau să le treacă, unul de prim ajutor, altul de construcţii de camp, legende dacice şi tras la ţintă.

Exploratorii s-au împărţit pe patrule, iar fiecare patrulă a căutat pe o hartă atelierele răspândite prin muzeu, cu specific de noduri, sărit cu sacul, orientare, spiritual şi primul ajutor.

Toate patrulele, după fiecare atelier, au primit un stiker ce trebuia lipit pe un carton cu o cheie.

Cu ajutorul cheilor mari împreunate s-a deschis un cufăr, în care erau însemnele de participare la DAC 2016 pentru fiecare cercetaş.

Festivitatea s-a terminat cu cântec, voie bună şi mesajul de succes în toate activităţile care se vor desfăşura la nivelul fiecărui centru local.

Fotografii de la DAC 2016 găsiţi aici pe FB.

Sâmbătă, 15 octombrie 2016, unitatea de castori a rămas la sediu şi au desfăşurat activităţi specifice: au repetat strigătele patrulelor, au învăţat un cântecel, au vizionat un film despre viaţa castorilor şi a altor animăluţe din pădure, care se pregătesc pentru toamnă.

Duminică, 16 octombrie 2016, un grup de temerari şi exploratori au participat la activităţi în cadrul Comunităţii din Parohia Popeşti-Leordeni. Fotografii de la programul comun găsiţi aici pe FB.

 

Mereu împreună!

Comments are closed.

Unitățile de Cercetași

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.net.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.